
Risotto met saffraan
Ingrediënten voor 4 personen
- Risottorijst: 300 gram
- Gemengde champignons: 250 gram
- Groentesap: 750 ml
- Witte wijn: een glas
- Saffraanpoeder: een theelepel
- Salie: een handvol
- Ui: één
- Knoflook: 2 stuks
- Parmezaanse kaas: 75 gram
- Boter: 30 gram
- Peper en zout: naar behoefte
- Olijfolie: zoveel als nodig
Meng eerst de saffraanpoeder met een beetje ijs en zet het apart zodat het extract goed loskomt.
Pel en snipper de ui en fruit deze in de helft van de boter, voeg de gewassen rijstkorrels toe en bak dit even mee tot het helder wordt, voeg dan de witte wijn toe om de rijst te absorberen.
Voeg een glas water toe en laat het op laag vuur koken tot het water uit de rijst is gelopen, voeg beetje bij beetje het groentewater toe aan de rijst tot al het groentewater met de rijst is meegekookt, en voeg telkens het groentewater toe tot al het vocht door de rijst is opgenomen. Voeg in dit stadium ook de opgeloste saffraan toe aan de rijst.
Doe olijfolie in een koekenpan en voeg gehakte champignons toe en bak een beetje, voeg dan gehakte knoflook toe.
Breng de champignons op smaak met zout en peper en voeg salie toe.
Rasp de parmezaanse kaas en voeg de helft toe aan de risotto en roer, voeg de rest van de boter toe aan de champignons en voeg de champignons toe aan de risotto.
Voeg eventueel wat zout en peper toe aan de risotto en versier de saffraanrisotto met de overgebleven Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!