Saffraancake

ingrediënten:

  • Meel: 180 gram
  • Suiker: 110 gram
  • Eieren: drie
  • Vloeibare olie: een halve liter
  • Gebrouwen saffraan: een eetlepel
  • Kardemompoeder: een halve theelepel
  • Melk: een kwart kopje
  • Rozenwater: een eetlepel
  • Bakpoeder: een theelepel

Hoe te bereiden:

Meng eerst de eieren met kardemom en suiker in een kom tot ze dik en romig zijn. Infuseer vervolgens rozenwater met saffraan en voeg melk toe aan de kom en meng door elkaar.

Nadat de ingrediënten uniform zijn, voeg je de olie toe en meng je tot deze uniform is met de andere ingrediënten. Meng vervolgens de bloem met het bakpoeder en voeg dit na twee keer zeven toe aan de kom met ingrediënten.

Meng de ingrediënten met een garde of een langzame mixer tot ze gelijkmatig zijn en het cakebeslag klaar is. Je kunt deze heerlijke cake aan één stuk of klein als een cupcake maken, afhankelijk van je smaak.

Zet de oven aan op een temperatuur van 180 graden Celsius gedurende tien minuten tot hij volledig is opgewarmd, doe dan papieren capsules in de muffinvormpjes en vul tweederde van de vormpjes met cakebeslag en plaats ze in de middelste laag van de oven.

Het duurt ongeveer 20 tot 25 minuten voordat de cupcakes gaar en klaar zijn. Als je de taart in een grote vorm en aan één stuk wilt maken, moet je hem 40 tot 45 minuten in de oven laten staan tot hij klaar is.

Eet smakelijk!