Saffraanmelk is een van de smakelijke en heerlijke drankjes die meestal worden gebruikt als ontbijt of tussendoortje.De bereiding van saffraanmelk is heel snel en gemakkelijk.Afhankelijk van je smaak kun je zuivelmelk gebruiken of als je allergisch bent voor melk lactose, gebruik dan plantaardige melk.
Ingrediënten:
- Zuivelmelk (of plantaardige melk): 2 glazen
- Saffraanpoeder: een kwart theelepel
- Suiker of honing: 2 theelepels
- Gepelde amandelen: een half kopje
Recepten:
Verpoeder de amandelen.
Doe het saffraanpoeder in een kopje en voeg er kokend water aan toe om het tien minuten te laten trekken.
Doe zuivelmelk of amandelmelk in een bakje en zet het op een laag gasvlammetje tot het kookt. Voeg er dan suiker of honing aan toe. Voeg dan het amandelpoeder toe en wacht een paar minuten tot het kookt en romig wordt, voeg de gebrouwen saffraan toe en roer tot het gecombineerd is.
Eet smakelijk!